Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jela u đuvečari»Manastirski đuveči sa jajetom

Manastirski đuveči sa jajetom

Manastirski đuveči sa jajetom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Manastirski đuveci sa jajetom - ideja za jelo svakog dana"

Potrebni sastojci

  • šargarepe - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • so
  • crni biber
  • paradajz - 200 g, konzerva
  • ljute paprike - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • sir - 100 g, iseckani
  • peršun
  • čubar
  • origano
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite i isecite šargarepu i krompir. Blanširajte u odgovarajućoj šerpi sa slanom vodom.

Sipajte po 1 supenu kašiku ulja u 2 đuvečare, dobro nauljite.

Rasporedite povrće, posipte uačine i dodajte paradajz - jednako.

Rasporedite i sir, a posle razbijte po jedno jaje.

Sipajte malo vode i pecite đuveče od povrća otprilike 20 minuta u hladnoj rerni.

Manastirske đuveče sa jajetom poslužite sa ljutom paprikom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: