Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Moja letnja janija u tiganju

Moja letnja janija u tiganju

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Moja letnja janija u tiganju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
10/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Što više povrća uključuje jedno jelo, toliko je ukusnije"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 kom. srednje veličine
  • luk - 1 srednja glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena, mala
  • ulje - 4 kašike
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • crveno sočivo - 4 kašike
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je potpuna improvizacija, ali je ukus jedinstven i neponovljiv, sjajna janija za vrele letnje dane.

Oljuštite tikvice i nasecite ih na polukrugove, krupne, po 1 cm debljine, a možete i na četvrtine. Sitno naseckajte luk, šargarepu i crvenu papriku (može i na trakice).

U velikom tiganju ugrejte ulje, upržite luk, šargarepu i papriku na kratko. Dodajte komade tikvice i sipajte malo vode da se dve dinsta. Začinite naseckanim belim lukom, dodajte morsku so i čubar.

Dodajte paradajz pire, sipajte toplu vodu da pokrije namirnice i ostavite janiju od povrća da se kuva.

Kada proključa dodajte crveno sočivo, a možete da je zamenite i heljdom i kuvajte dok sve ne bude gotovo. Ako ima potrebe, dodajte još malo vode.

Kada je sočivo gotovo, skinite sa vatre i pospite peršunom. Poslužite jelo i uživajte u njemu i letu!

Prijatno uz moju letnju janiju u tiganju!

Ovo je moj način zdravog kuvanja - umesto pirinča dodajte crveno sočivo ili heljdu. Gotovo je za 15 minuta, brzo i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: