Način pripreme
Umutite maskarpone u vazdušast krem dodajući 100 g šećera u prahu.
U tepsiju sa padajućim prstenom poređajte dno torte umačući svaku piškotu u toplu kafu.
Radite tako i po periferiji tepsije.
Stavite 1/2 krema i ravnomerno rasporedite.
Poređajte još jedan red piškote postupajući na isti način.
Ponovo namažite kremom.
Rastvorite želatin u hladnoj vodi.
Kada nabubri, zagrejte ga u mikrotalasnoj rerni na kratko pazeći da ne uzavri.
Sipajte želatin u duboku posudu, dodajte 2 šolje vode, dodajte ostali šećer u prahu i izmešajte.
Dodajte borovnice i očišćene jagode i naseckane na komadiće.
Sipajte smesu na manju tepsiju od prečnika one u koju ste poređali piškote.
Stavite smesu od želatina u frižider da se stegne.
Pažljivo izvadite gotovu koru od želatina i stavite je na krem.
Garnirajte šarlotu špricajući krem.
Ostavite tortu Šarlotu sa maskarpone sirom na 4-5 sati u frižideru, nakon četoga isecite i servirajte!
Komentari