Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Piškota»Šarlota sa maskarpone sirom i želeom sa jagodama i borovnicama

Šarlota sa maskarpone sirom i želeom sa jagodama i borovnicama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k446
Šarlota sa maskarpone sirom i želeom sa jagodama i borovnicama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
17/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Šarlota sa Maskarpone kremom i želeom sa jagodama i borovnicama - eksplozija voćnog ukusa i omiljenog krema Maskarpone"

Potrebni sastojci

  • piškote - 36 komada, Savojardi
  • jagode - 300 g
  • borovnice - 200 g
  • maskarpone - 500 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • želatin - 3 kesice
  • instant kafa - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maskarpone u vazdušast krem dodajući 100 g šećera u prahu.

U tepsiju sa padajućim prstenom poređajte dno torte umačući svaku piškotu u toplu kafu.

Radite tako i po periferiji tepsije.

Stavite 1/2 krema i ravnomerno rasporedite.

Poređajte još jedan red piškote postupajući na isti način.

Ponovo namažite kremom.

Rastvorite želatin u hladnoj vodi.

Kada nabubri, zagrejte ga u mikrotalasnoj rerni na kratko pazeći da ne uzavri.

Sipajte želatin u duboku posudu, dodajte 2 šolje vode, dodajte ostali šećer u prahu i izmešajte.

Dodajte borovnice i očišćene jagode i naseckane na komadiće.

Sipajte smesu na manju tepsiju od prečnika one u koju ste poređali piškote.

Stavite smesu od želatina u frižider da se stegne.

Pažljivo izvadite gotovu koru od želatina i stavite je na krem.

Garnirajte šarlotu špricajući krem.

Ostavite tortu Šarlotu sa maskarpone sirom na 4-5 sati u frižideru, nakon četoga isecite i servirajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Savršena letnja torta
17.07.2023 18:50