Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Koristan keks bez glutena

Koristan keks bez glutena

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Koristan keks bez glutena3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Savršen domaći keks"

Potrebni sastojci

  • tahini od susama - 200 g
  • laneno brašno - 80 g
  • bademi - 80 g
  • med - 170 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • suvo grožđe - 20 g
  • brusnice - 20 g
  • cimet
  • vanila
  • esencija ruma - nekoliko kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo tahini od susama sa lanenim brašnom i dobro promešamo. Dodajemo uz neprestano mešanje i med.

Ubacujemo cimet, vanilu, esenciju ruma, suvo grožđe i brusnice.

Bademe sameljemo u secku i dodajemo u ostale sastojke. Oblikujemo keks bez glutena, koji poređamo u posudu za pečenje pokrivenu pergamentnim papirom.

Pečemo domaći keks u rerni na 170 stepeni 10-15 minuta uz neprestani nadzor.

Nek vam je slatko uz ovaj koristan keks bez glutena!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: