Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Pohovane pečurke bukovače sa belim lukom

Pohovane pečurke bukovače sa belim lukom

Iv_ArabadjievaIv_Arabadjieva
Početnik
49
Pohovane pečurke bukovače sa belim lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Brzo i ukusno meze od pohovanih pečuraka sa belim lukom - poslužite sa pićem po izboru"

Potrebni sastojci

  • bukovača - 250 g, pečurke
  • jaja - 3 komada
  • brašno - otprilike 150 g
  • so
  • beli luk u prahu - 1/2 kesice
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i odsečemo panjiće pečurkica (s obzirom na to da su žilavi i budu gorki).

Mutimo jaja i stavljamo prstohvat soli.

U drugu posudu stavljamo otprilike 150 g brašna i pomešamo sa polovinom kesice belog luka u prahu.

Nakon toga umačemo prvo bukovaču u brašno i nakon toga u jaje i stavljamo ih vruću masnoću. Pohujemo pečurke.

Pržimo pohovane pečurke bukovače dok ne dobiju laganu boju.

Bon Apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: