Način pripreme
Za štrojzel od cimeta pomešamo sve sastojke za štrojzel u maloj posudi dok se ne dobiju mrvice, koristeći ulje od količine date za raskošni kolač.
Za kolač mutimo jaja, ostalo ulje i šećer u velikoj posudi dok se nepretvori u penu i dok se ne zgusti. Odozgo prosejemo brašno, prašak za pecivo, sodu i cimet. Dobro izmešamo.
Dodajemo vanilu i izrendane tikvice. Dobro izmešamo špatulom.
Sipamo testo u nauljeni i nabrašnjeni kalup za kolač. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta.
Ostavljamo da se ohladi na rešetci na 15 minuta. Okrećemo na rešetku i ostavljamo efektni kolač da se u potpunosti ohladi.
Za glazuru pomešamo dve sastojke u maloj posudi dok ne bude glatko. Dodajemo još tečnosti ili šećer, ukoliko je potrebmno da postane toliko gusta ili tanka, koliko želite.
Zalivamo ohlađeni kolač sa tikvicama i glazurom i ostavljamo da se osuši pre nego što isečemo.