Način pripreme
Brašno prosejemo u veliku posudu, pravimo udubljenje i stavljamo kvasac koji smo prethodno pripremili sa malo šećera i sirćeta.
Dodajemo isto vode (38°C), sveže mleko (38°C), jaja, kiselo mleko, ulje i šećer.
Počinjemo sve da mešamo drvenom špatulom, dodajemo so i kada se formira testo, počinjemo da mesimo slatku pitu rukama.
Treba da se dobije meko i elastično testo, blago lepljivo, ali ne previše!
Ja oblikujem neobičnu pogaču na sledeći način: testo podelim na 5 jednakih delova. Uzimam jednu loptu i razvijam u prečnik od otprilike 30 cm, nakon toga četkicom stavljam istopljeni maslac i posipam sa malo šećera, uvijam u rolat, a nakon toga pravim puža i stavljam u tepsiju.
Mažem žumancem kog sam umutila sa malo svežeg mleka i posipam šećerom.
Moja ukusna slatka pogača se peče na 180 stepeni otprilike 45 minuta.
Prijatno kuvanje!