Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Ćufte»Pileće ćufte sote sa Panko prezlama

Pileće ćufte sote sa Panko prezlama

TodorovaTodorova
Početnik
370
Pileće ćufte sote sa Panko prezlama
Fotografije: Todorova
1 / 8
19/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Veoma sočne budu ove pileće ćuftice"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 700 g
  • jaja - 2 komada
  • majonez - 3 supene kašike
  • brašno - 1 1/2 supena kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • biber
  • kora limuna - 1 kašičica, izrendana
  • mirođija - 1 supena kašika, sitno iseckana
  • mocarela - 150 g, izrendana
  • maslinovo ulje
  • panko - japanske prezle
  • limun - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pileće grudi i ostavljamo ih da se blago ohlade. Iskidamo ih na male komadiće.

U posudu stavljamo jaja, majonez, brašno, so, crni biber. Mešamo metalnom žicom za mućenje dok se ne postigne puna homogenost.

Dodajemo izrendanu koru limuna i mirođiju. Dodajemo male komadiće piletine, doblje ispada ukoliko je piletina još uvek blago topla.

Izmešamo. Dodajemo i izrendanu mocarelu. Dobro izmešamo. Posudu uvijamo folijom i stavljamo je u frižider na minimum 40 minuta.

Vadimo posudu iz frižidera i oblikujemo pileće ćufte.

U posudu stavljamo Panko japanske prezle i dobro uvaljamo već oblikovane ćufte sa svih strana.

Panko prezle daju više hrskavosti.

Stavljamo 1-2 supene kašike maslinovog ulja u tiganj i zagrevamo ga na maksimum.

Ne prže se, nego se sotiraju. Stavljamo nekoliko ćuftica u vruće maslinovo ulje ostavljajući rastojanje između njih i nakon otprilike 4 minute ih okrežemo pomoću prstohvata. TReba da se dobije dobra boja.

Za vreme sotiranja dodajemo još malo maslinovog ulja, kada je potrebno.

Od cele smese se dobija otprilike 10-12 sočnih prženih ćufti.

Ređamo na tanjir i blago posolimo svaku ćuftu i iscedimo malo limuna odozgo.

Pileće ćufte sote sa Panko prezlama serviramo sa kriškama limuna ili po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: