Način pripreme
Skuvamo pileće grudi i ostavljamo ih da se blago ohlade. Iskidamo ih na male komadiće.
U posudu stavljamo jaja, majonez, brašno, so, crni biber. Mešamo metalnom žicom za mućenje dok se ne postigne puna homogenost.
Dodajemo izrendanu koru limuna i mirođiju. Dodajemo male komadiće piletine, doblje ispada ukoliko je piletina još uvek blago topla.
Izmešamo. Dodajemo i izrendanu mocarelu. Dobro izmešamo. Posudu uvijamo folijom i stavljamo je u frižider na minimum 40 minuta.
Vadimo posudu iz frižidera i oblikujemo pileće ćufte.
U posudu stavljamo Panko japanske prezle i dobro uvaljamo već oblikovane ćufte sa svih strana.
Panko prezle daju više hrskavosti.
Stavljamo 1-2 supene kašike maslinovog ulja u tiganj i zagrevamo ga na maksimum.
Ne prže se, nego se sotiraju. Stavljamo nekoliko ćuftica u vruće maslinovo ulje ostavljajući rastojanje između njih i nakon otprilike 4 minute ih okrežemo pomoću prstohvata. TReba da se dobije dobra boja.
Za vreme sotiranja dodajemo još malo maslinovog ulja, kada je potrebno.
Od cele smese se dobija otprilike 10-12 sočnih prženih ćufti.
Ređamo na tanjir i blago posolimo svaku ćuftu i iscedimo malo limuna odozgo.
Pileće ćufte sote sa Panko prezlama serviramo sa kriškama limuna ili po izboru.