Način pripreme
Izmrvite kvasac u deo svežeg mleka, dodajte šećer, 2 kašike brašna i ostavite da se aktivira. U veliku posudu razbijte jedno jaje i dodajte dva belanca, sirće i so. Dodajte kiselo mleko, ulje i dobro umutite. U ovu smesu sipajte aktivirani kvasac i počnite da postepeno dodajete brašno. Mesite dok ne dobijete meko, elastično testo.
Pokrijte vlažnom krpom i ostavite da nadođe. Nadošlo testo podelite na dva dela i napravite od njih pravougaonike. Istopite maslac i premažite ih. Preko testa stavite narendani kačkavalj i sir. Svaki pravougaonik umotajte u rolat i nasecite.
Postavite krugove u pleh obložen papirom za pečenje i ponovo ostavite da testo nadođe. Umutite 2 žumanca sa mlekom i premažite pogaču. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.