Način pripreme
Kvasac i šećer se izmešaju sa 280 miligrama jogurta. U njih se sipa brašno sa solju i uljem.
Mesi se glatko i elastično testo tako što se posipa po potrebi.
Od testa se prave loptice malo veće od oraha i ređaju se na malom rastojanju jedna od druge u nauljenu tepsiju ili pokrivenu papuirom za pečenje (27-8 cm prečnik).
Tepsija se pokriva krpom i ostavlja se na 20 minuta ili dok se šupljine između loptica ne popune.
Tada se zalivaju prvim prelivom od jogurta i u njemu izmrvljenim sirom i ostavljaju se da dobro nadođu još otprilike sat vremena.
Rerna se uključuje da se zagreje na 180 °C, na ringli se topi svinjska mast sa 3-4 kašike ulja. Masnoća može da varira prema ukusu - za sočnije i masne pogačice više, a za suvlje manje.
Na ringli na kojoj vri masnoća sipa se brašno i meša se dok blago ne počne da dobija roze boju, bez da gori.
Ovom smesom se premazuju narasle pogačice tako što se ovo odvija pažlkjivo silikonskom četkicom i bez pritiskanja da ne bi spale.
Pogačice sa jogurtom se peku dok ne postanu zlataste i dok se ne dobije ukusna korica - otprilike 30 minuta.
Jedu se još tople ili ohlađene - sočne i ukusne.
Prijatno!