bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Velika sarma sa kiselim kupusom

Velika sarma sa kiselim kupusom

NikiNiki
Guru
535533k123
Velika sarma sa kiselim kupusom
Fotografije: Niki
1 / 3
01/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
5
"Eto to je priča - velika sarma sa kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 350 g, šareno
  • praziluk - 50 g
  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • aleva paprika
  • kiseli kupus - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove lenje sarme meso ostavljamo u zamrzivaču da se stegene oko sat i nakon toga ga iseckamo (nije obavezno da se stavlja u zamrzivač, ali tako se bolje seče).

Pirinač očistimo i operemo, praziluk isečemo na sitno.

Stavljamo u tiganj na ringlu da se zagreje i stavljamo meso, zapržimo dok ne dobije skoro zlatastu boju.

Nakon toga dodajemo isečen praziluk ili luk, kuvamo još 3-4 minuta.

Dodajemo alevu papriku, promešamo i dodajemo pirinač, kuvamo dok ne postane prozračno.

Uzimamo kalup za kolač i počinjemo da ređamo listove kupusa po zidovima kalupa, tako da izađu van njega, obuhvatajući sve zidove.

Sipamo nadev, preko listova poređamo po jedan red listova i uivjamo druge za našu sarmu od kupusa.

Sipamo skoro do gore čorbu od kupusa, pokrivamo folijom i pečemo na 160 stepeni sat i po.

Isključujemo rernu, sklanjamo foliju i ostavljamo unutra veliku sarmu sa kiselim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: