Način pripreme
Za ove lenje sarme meso ostavljamo u zamrzivaču da se stegene oko sat i nakon toga ga iseckamo (nije obavezno da se stavlja u zamrzivač, ali tako se bolje seče).
Pirinač očistimo i operemo, praziluk isečemo na sitno.
Stavljamo u tiganj na ringlu da se zagreje i stavljamo meso, zapržimo dok ne dobije skoro zlatastu boju.
Nakon toga dodajemo isečen praziluk ili luk, kuvamo još 3-4 minuta.
Dodajemo alevu papriku, promešamo i dodajemo pirinač, kuvamo dok ne postane prozračno.
Uzimamo kalup za kolač i počinjemo da ređamo listove kupusa po zidovima kalupa, tako da izađu van njega, obuhvatajući sve zidove.
Sipamo nadev, preko listova poređamo po jedan red listova i uivjamo druge za našu sarmu od kupusa.
Sipamo skoro do gore čorbu od kupusa, pokrivamo folijom i pečemo na 160 stepeni sat i po.
Isključujemo rernu, sklanjamo foliju i ostavljamo unutra veliku sarmu sa kiselim kupusom.
Komentari