Način pripreme
Za ovu ukusnu i vitaminsku salatu cvekla se obavezno veoma dobro opere.
Poređajte je u duboku šerpu.
Napunite hladnom vodom.
Kuvajte na laganoj vatri 1 sat ili dok cvekla ne omekša kada se ubode.
Izvadite iz vode i ostavite da se ocedi.
Crni luk oljuštite i iseckajte na sitne kockice.
Kisele krastavce isecite na sitne kockice i ostavite na kuhinjskom papiru da se ocede.
Kiselo mleko se prethodno cedi 24 sata.
Oceđeno kiselo mleko se sipa u posudu u kojoj će se mešati salata.
Dodajte tahini od susama i dobro promešajte.
Dodajte cveklu, oceđene kisele krastavce i grašak.
Veoma dobro izmešajte ukusnu salatu od cvekle.
Posuda umotajte u providnu foliju i baltičku salatu sa susamom ostavite na 30 minuta u frižideru da se sve dobro začini.