Način pripreme
Umutiti jaja zajedno sa šećerom. Dodati brašno i nastaviti sa mućenjem. Narendati čokoladu i dodati mlevene orahe i prašak za pecivo. Podeliti smesu na 4 dela i ispeći 4 kore na 180 stepeni po 10 minuta.
Na litar provrelog mleka razmutiti puding od čokolade umućen u 125 ml mleka i izmešati. U vreli puding staviti isečeni puter, šećer u prahu, kakao prah, ekstrakt vanile i espreso.
Jagode izblendati i sa sokom od jagoda i šećero staviti da se kuva. Kuvati 30 minuta i dodati gustin i izmešati. Kuvati još minut-dva.
Mlevenu plazmu zajedno sa kiselom pavlakom, slatkom pavlakom i šećerom u prahu dobro izmešati da se svi sastojci spoje.
Na jednu koru staviti čokoladni fil, na njega jagoda fil, na njega koru, na koru, plazma fil, onda koru, čokoladni fil, onda jagoda fil i na kraju koru. Tortu prekriti fondanom ili šlagom.
Najbolja rođendanska torta je gotova.