Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Praznična punjena ćurka

Praznična punjena ćurka

Chef MilošChef Miloš
Početnik
11423
Praznična punjena ćurka3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
220 min.
Ukupno
250 min.
Porcije
10
"Za centalno mesto na svečanoj trpezi - praznična punjena ćurka"

Potrebni sastojci

  • ćurka - 1 kom.
  • crni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 kom.
  • paškanat - 1 kom.
  • šunka - 300 g
  • slanina - 200 g
  • pirinač - 200 g
  • suve šljive - 200 g, bez koštica
  • parmezan - 50 g
  • šampinjoni - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi izdinstati sitno seckani crni luk, pa potom dodati rendanu šargarepu i paškanat.

Kad se to izdinsta dodati šampinjone iseckane na listiće i šunku i slaninu isečenu na sitnije komade i dinstati još 5 minuta.

Posebno skuvati pirinač pa dodati masi, a potom dodati rendani parmezan i suve šljive isečene na pola. Začiniti solju i biberom.

Ovim nadevom puniti ćurku, kada je ćurka napunjena vezati joj noge kanapom i peći je u rerni na 170 stepeni 4 sata.

Prijatno uz prazničnu punjenu ćurku!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: