Način pripreme
Nasecite maslac na male komade i promešajte ga sa šafranom. Narendajte koru jedne narandže, a drugu nasecite na tanke trakice. Operite ćurku i dobro je osušite.
Natrljajte ćurku spolja i iznutra mešavnom soli i bibera. Iznutra je premažite i narendanom korom. Pažljivo podignite kožicu sa grudi ćurke. Utrljajte trakicama narandže i šafranovim maslacem i ubacite u unutrašnjost ćurke.
Vežite batake ćurke i stavite je u nauljeni pleh. Premažite ćurku preostalim maslacem. Prekrijte je folijom i sipajte bujon u pleh.
Pecite na donjoj strani rerne na 180 stepeni oko 3 sata. S vremena na vreme prelivajte bujonom. Kada prođe sat i po, skinite foliju. Izvadite gotovu ćurku i procedite bujon.
Dodajte marmeladu i marsalu u proceđeni bujon i prokuvajte još 5 minuta. Stavite skrob da se zgusne i servirajte ćurku sa sosom. Rezultat je veoma ukusna i mirisna ćurka.