Prženi beli luk
Пържен чесън

Prženi beli luk

MagdalenaMagdalena
Početnik
21903
Prženi beli luk
Fotografije: Magdalena
1 / 2
12/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
12 min.
Porcije
2
"Beli luk prisustvuje u hiljadama recepata različitih lekova u narodnoj medicini, tako da nikada nije loše pojesti nekoliko čenova s vremena na vreme"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite 4 glavice belog luka, podelite ih na čenove i dobro ih očistite od ljuski, tako da nema uopšte ljuski na njima, jer će nakon prženja, ako ostanu, biti tvrde i žilave i nikako prijatne.

Nakon toga uzmite mali tiganj ili drugu ne previše veliku posudu u koju sipajte ulje, tako da svi čenovi mogu slobodno da plivaju u njemu.

Stavite na vatru da se ulje zagreje, nakon toga stavite čenove belog luka da se isprđe do zlatne boje.

Izvadite čenove belog luka u tanjir da se ulje ocedi. Možete da koristite i rešetku. Kada se beli luk ocedi od ulja, spreman je za konzumaciju, a ukus mu je izvanredan.

Razume se, ne treba da zaboravimo i druge kvalitete belog luka, pored ukusa, a koji su povezani sa ljudskim zdravljem.

Znamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka.

A ovako pripremljen prženi beli luk, koji je dovoljno mekan i veoma intenzivnog ukusa, sa svoje strane, čini da je izuzetno pogodan kao prilog drugim jelima ili za direktnu konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: