Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Amareto rolat sa kestenjem

Amareto rolat sa kestenjem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Amareto rolat sa kestenjem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Zasladite dan već ujutru ovim neobičnim rolatom sa kestenjem"

Potrebni sastojci

  • za rolat
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 4 supene kašike
  • brašno - 3 supene kašike
  • keksići - 50 g, amareti
  • za krem
  • kestenje - 500 g
  • maskarpone - 250 g
  • pavlaka - 100 ml, tečna, slatka
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • rum - 2 supene kašike
  • esencija badema - 1 kapljica senfa ili 1 supena kašika likera od badema
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijte jaja, dodajte šećer i umutite u veoma gustu penu. U porcijama dodajte brašno i sitno mlevene keksiće od badema. Veliku tepsiju (koristila sam onu tepsiju šporeta) obložite komadom papira za pečenje.

Sipajte pripremljenu smesu, izravnajte i pecite koru na 200 stepeni u prethpdno zagrejanoj rerni 5-8 minuta. Izvadite tepsiju iz rerne i odmah okrenite koru sa papirim na pamučnu krpu. Skinite papir i uvijte koru u rolat.

Ostavite je da se ohladi, a dok se to desi, pripremite krem.

Oštrim nožem napravite razreze po kestenju. Stavite ih u šerpu sa vodom i kuvajte otprilike 35 minuta. Ogulite ih dok je toplo, ostavite da se ohladi, nakon toga sipajte pavlaku i pasirajte dok ne bude glatko.

U posudu sipajte maskarpone, šećer u prahu, rum i pasirano kestenje. Homogenizujte krem. Razvijte rolat. Obilno ga namažite kremom, ostavite da se razmaže spolja.

A možete da stavite sav krem, a gotov slatki rolat da pospete šećerom u prahu. Uvijte namazani rolat. Izmažite rolat odvojenim maskarpone kremom i ukrasite malim amaretima od badema.

Neka vam je slatko sa Amareti rolatom sa kestenjem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: