Način pripreme
Pustite da maslac omekša na sobnoj temperaturi i umutite ga sa šećerom dok ne postane penasta smesa. Dodajte jaja jedno po jedno, uz stalno mućenje. Dodajte vanilu, kakao, so i prašak za pecivo i mešajte dok ne postane glatka smesa.
Umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 1 sat. Razvijte smesu u koru debljine 1 cm. Kalupom isecite srca i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite pleh u frižider na 15 minuta.
Pecite 12 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, ostavite 10 minuta u tepsiji, a zatim stavite na rešetku da se srca potpuno ohlade.
Pripremite glazuru tako što ćete belanca umutiti sa sokom od limuna. Šećer u prahu prosejte i dodajte u mešavinu belanaca i soka od limuna. Ovom glazurom prelijte ohlađene keksiće i ostavite da se glazura stegne nekoliko sati.
Kada se potpuno stegne, čokoladu izmrvite i istopite na pari. Stavite je u kesu, na čijem kraju se izbuši rupa i kroz nju prelijte kolače preko glazure.
Tako na svakom kolaču možete napisati jedno slovo i napraviti ljubavno pismo ili poruku.