Način pripreme
U šerpi sam propržila sitno iseckani luk, beli luk, šargarepu iseckane na kockice.
Mleveno meso sam začinila crnim biberom, čubarom, kuminom, solju, dodala sam oprani pirinač i dobro sam umesila.
Namočenim rukama sam oblikovala male ćuftice za čorbu, koje sam zalila vrelom vodom u maloj šerpi i ostavila sam da peni 3-4 minuta na ringli.
Kada su se luk i šargarepa izdinstali, dodala sam sitno iseckan krompir, dosula sam toplu vodu i ćuftice iz kojih sam odsula vodu u kojoj su se penile.
Dosula sam još tople vode, začinila sam solju, crnim biberom i kurkumom i ostavila sam da još malo vri.
Kada je sve skoro gotovo, stavljam fidu, treba joj još 5 minuta da se skuva.
Pravim zapršku od žumanaca i kiselog mleka, zahvatim iz čorbe sa ćufticama i dodajem u jaja da se temperiraju, nakon čega ih vraćam uz mešanje u supu.
Čorbu sa ćuftama, krompirom i šargarepom obilno posipam peršunom.