Način pripreme
Luk, beli luk, paradajz i celer očistite, operite i sameljite u blenderu ili secku sa odgovarajućom funkcijom.
Stavite da se proprži sa malo soli u ugrejanom ulju.
Teleće meso secite na kockice i dodajte u mleveno povrće. Pržite dok ne promeni boju.
Krompir i šargarepu očistite, oljuštite i isecite na koamde, dodajte u sve preostalo na vatri i nakon minut sipajte bujon - vreo. Ja koristim bujon od povrća, a nekad samo vodu da čorba ne bude teška.
Ostavite da se krčka sa malo otvorenim poklopcem na tihoj/umerenoj vatri dok meso ne bude gotovo skroz - 50 minuta, 1 sat. Ako je potrebno dodajte bujon ili vodu, ali uvek vrelu.
Čorbu začinite peršunom, još sili i biber po želji.
Možete zapržiti teleću čorbu sa dva žumanca, ali i od samog krompira je bujon dovoljno gust i u principu zaprška nije potrebna toliko.
Teleću čorbu sa krompirom i šargarepom servirajte toplu i pospite sitno iseckanim mladim ili finim sremušom za mirisom.
Prijatno!