Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Domaća keks torta za praznik

Domaća keks torta za praznik

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Domaća keks torta za praznik
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Raskošna keks torta za praznik i iznenađenje dragih ljudi"

Potrebni sastojci

  • keksići - 3 pakovanja, obični
  • skrob - 1 kesica, jagoda /60 g/
  • sveže mleko - 1 l + 200 ml za umakanje keksića
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • vanila - 1 komad /2 g/
  • orasi - ili bademi, mleveni
  • voće - po vašem ukusu, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvala sam sveže mleko + šećer, dodala sam skrob, prethodno rastvoren u 100 ml hladne vode, sačekala sam da se puding zgusne uz neprestano mešanje.

Izaberite odgovarajuću tepsiju. Na dnu počinjete sa redom keksića umočenih u 200 ml blago zaslađenog mleka.

Zalivam kremom za keks tortu. Posipam mlevenim orašastim plodovima, ređam red iseckanih jagoda. I tako nastavljam dok ne popunim tepsiju.

Na vrhu završavam kremom, posipam orašastim plodovima i dekorišem svežu keks tortu.

To je - domaća keks torta za praznik je gotova.

Neka vam je slatko sa po jednim pićencem i dobrim društvom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: