Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Slani rolat»Rolat od šargarepa sa krem sirom i mirođijom

Rolat od šargarepa sa krem sirom i mirođijom

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Rolat od šargarepa sa krem sirom i mirođijom
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Sveže, netradicionalno i jednostavno za spremanje - tri razloga da probate ovaj rolat od šargarepa se krem sirom i mirođijom već danas"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 600 g
  • maslac - 1 kašika
  • krem sir - 250 g
  • mirođija - polovina vezice
  • jaja - 5 komad
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreva na 180 stepeni. Posuda od rerne se postavlja papirom za pečenje.

Jaja se podele na žumanca i belanca.

Šargarepe se ljušte i narendaju se na srednje rende. Dinstaju se u zagrejanom maslacu i ulju pet minuta, nakon čega se ohladi. Dodaje se žumanca, so i biber. Testo se promeša.

Belanca se mute u čvrst sneg i sipaju se iz dva puta u šargarepe. Pažljivo se meša testo silikonskom špatulom i sipa se u posudu za pečenje. Oformi se pravougaonik (rasporedi se ravnomerno).

Rolat od šargarepa se peče 12-15 minuta.

Ispečena kora zajedno sa papirom se okreće na drugi list papira za pečenje. Pokriva se nakvašenom krpom i ostavlja se da se ohladi. Pažljivo se odvaja papir od kore.

Odozgo se ravnomerno raspoređuje prethodno promešan krem sir sa sitno isečenom mirođijom.

Pomoću donjeg lista papira kora se uvija u rolat. Slani rolat se ostavlja da se ohladi potpuno u frižideru.

Seče se na kolutove i servira se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: