Način pripreme
Rerna se zagreva na 180 stepeni. Posuda od rerne se postavlja papirom za pečenje.
Jaja se podele na žumanca i belanca.
Šargarepe se ljušte i narendaju se na srednje rende. Dinstaju se u zagrejanom maslacu i ulju pet minuta, nakon čega se ohladi. Dodaje se žumanca, so i biber. Testo se promeša.
Belanca se mute u čvrst sneg i sipaju se iz dva puta u šargarepe. Pažljivo se meša testo silikonskom špatulom i sipa se u posudu za pečenje. Oformi se pravougaonik (rasporedi se ravnomerno).
Rolat od šargarepa se peče 12-15 minuta.
Ispečena kora zajedno sa papirom se okreće na drugi list papira za pečenje. Pokriva se nakvašenom krpom i ostavlja se da se ohladi. Pažljivo se odvaja papir od kore.
Odozgo se ravnomerno raspoređuje prethodno promešan krem sir sa sitno isečenom mirođijom.
Pomoću donjeg lista papira kora se uvija u rolat. Slani rolat se ostavlja da se ohladi potpuno u frižideru.
Seče se na kolutove i servira se.