Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač od šargarepe sa glazurom od maslaca

Kolač od šargarepe sa glazurom od maslaca

Vladka PanaiotovaVladka Panaiotova
Inovator
239187
Kolač od šargarepe sa glazurom od maslaca2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Vreme je poslepodnevne osmehe sa komadićem kolača od šargarepe"

Potrebni sastojci

  • šargarepe - 2 šolje /otprilike 5 komada/ izrendana
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 i 1/4 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1/4 šolje, jogurt ili gusto
  • jaja - 2 kiomada
  • cimet - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • Za glazuru
  • kravlji maslac - 1/4 šolje
  • krem sir - 120 g
  • šećer u prahu - 1 i 1/2 šolja
  • vanila
  • tečna pavlaka - 3 supene kašike
  • orasi - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca odjajha i umutite ih pomoću električnog miksera dok se ne dobije sipkasta smesa.

U posebnu posudu dodajte ulje, žumanca, smeđi šećer, jogurt, vanilu i mutite dok se ne dobije homogena smesa.

Prosejte brašno i dodajte cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dodajte suve sastojke u smesu zajedno sa umućenim belancima i izmešajte.

Ogulite i izrendajte šargarepe, nakon čega ih sipajte i izmešajte špatulom. Sipajte smesu u duguljasti kalup za kolač i ispecite u prethodno zagrejanu rernu na 180° na 45-55 minuta.

Proverite kolač od šargarepe nakon tridesete minute i u slučaju da je potamneo odozgo, pokrijte ga folijom i vratite nazad da se peče.

Kada kolač sa šargarepama bude gotov, ostavite ga sa strane kako bi se ohladio. Ostavite kravlji maslac na sobnoj temperaturi.

Sipajte krem sir u posudicu zajedno sa šećerom u prahu i vanilom. Mutite ih mikserom i dodajte maslac i tečnu pavlaku.

Kolač obilno namažite pomoću špatule.

Kolač od šargarepe sa glazurom od maslaca sa komadićima oraha!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: