Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kupus sa komadićima svinjskog mesa

Kupus sa komadićima svinjskog mesa

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Kupus sa komadićima svinjskog mesa3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Da recept zavisi od nas, zvao bi se svinjsko meso sa malo kupusa!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • kupus - 1 1/2 kg, svež
  • ulje - 1/2 šolje
  • luk - 1 komad, crni
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 2 komada
  • so - po ukusu
  • voda - topla
  • peršun - 1/3 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo peršun i isečemo ga na sitno. Isečemo kupus na tanke ivice. Posolimo ga i izgnječimo blago rukama. Operemo meso.

Meso se seče na male parčiće i prži se u ulju. Koristimo ono koje ima malo masnoće po sebi. Očistimo luk i isečemo na sitno.

U istu tu masnoću nakon vađenja mesa dodajemo luk i dinstamo ga dok ne omekša. Dodajemo u njega i kašiku paradajz pirea.

Posle začinjavamo alevom paprikom i solju. Dodajemo malo tople vode. Isprženo meso stavljamo u luk, paradajz i druge sastojke. Ostavljamo posudu na tihoj vatri na ringli.

Dodajemo kupus i promešamo. Očistimo paradajz, sklanjamo koru i narendamo. Pred kraj kuvanja stavljamo paradajz. Ostavljamo kupus sa svinjetinom da se kuva na tihoj vatri.

Promešamo. Nakon što je gotov, serviramo kupus sa komadićima svinjskog mesa na tanjir i posipamo sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: