Način pripreme
Operemo peršun i isečemo ga na sitno. Isečemo kupus na tanke ivice. Posolimo ga i izgnječimo blago rukama. Operemo meso.
Meso se seče na male parčiće i prži se u ulju. Koristimo ono koje ima malo masnoće po sebi. Očistimo luk i isečemo na sitno.
U istu tu masnoću nakon vađenja mesa dodajemo luk i dinstamo ga dok ne omekša. Dodajemo u njega i kašiku paradajz pirea.
Posle začinjavamo alevom paprikom i solju. Dodajemo malo tople vode. Isprženo meso stavljamo u luk, paradajz i druge sastojke. Ostavljamo posudu na tihoj vatri na ringli.
Dodajemo kupus i promešamo. Očistimo paradajz, sklanjamo koru i narendamo. Pred kraj kuvanja stavljamo paradajz. Ostavljamo kupus sa svinjetinom da se kuva na tihoj vatri.
Promešamo. Nakon što je gotov, serviramo kupus sa komadićima svinjskog mesa na tanjir i posipamo sitno isečenim peršunom.