Način pripreme
U tepsiju sam sipala vodu i poređala sam iseckanu i oguljenu bundevu, ispekla sam je na 180 stepeni. Ostavila sam je da se ohladi i pasirala sam.
Blago sam zagrejala sveže mleko i u njemu sam istopila šećer i vanilu. U posudi sam umutila jaja dok se nije dobila pena, u njih sam dodala mleko i mutila sam kratko.
Smesu od jaja sam dodala u pasiranu pečenu bundevu i lepo sam izmešala metalnom žicom za mućenje. Smesu sam rasporedila u 8 silikonskih kalupa za mafine.
Stavila sam u tepsiju sa vodom i pekla sam desert sa bundevom na 160 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Nakon stavljanja u rernu tačno sat vremena je bilo u rerni i isključila sam, ostavila sam krem u isključenoj rerni na 10 minuta.
Ukusni desert sa bundevom možete da ispečete i u tepsiji, ako ne raspolažete silikonskim kalupima!