Način pripreme
Kora se pravi tako što se mute jaja sa šećerom, dodaje se ulje, sok od pomorandže, cimet i rogač. Ogule se dve srednje velike šargarepe i krupno se izrendaju.
Dodaju se u smesu, a na kraju se sipa i prosejano brašno sa praškom za pecivom. Meša se u smesu za kolač, ali ne gušću.
Sipa se na papir za pečenje u široku tepsiju i pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.
Izvadite koru, krajeve odsecite i isecite koru na dva dela.
Pripremite krem tako što prvo umutite pavlaku da se dobiju meki vrhovi pomoću miksera.
U drugu posudu sipajte hladno sveže mleko i puding u prahu. Mutite i miskerom dok se ne zgusti. odvojte pavlaku u jednu posudu i pomešajte sa tečnom čokoladom za dekoraciju.
U čašu mlake vode sipajte šećer i viski, mešajte dok se ne istopi.
U jensku tepsiju stavite jednu polovinu kore sirup četkom i polovinu krema.
Poklopite drugom korom, sirupom i izmažite ostalim kremom.
Torta od šargarepe se dekoriše špricem i dodatkom u obliku ružice, pospite izrendanom čokoladom i ohladite na jedan dan.
Lagana torta sa šargarepama i kremom je gotova.