Način pripreme
Operite i osušite šnicle. U posudi pomešajte uni sos, crni biber, ulje i limunov sok, izmešajte i marinirajte šnicle u njemu na 2-3 sata.
Izvadite šnicle iz marinade, uvaljajte ih u brašno i ostavite sa strane.
Zagrejte malo ulja na jakoj vatri i propržite šnicle jednu po jednu sa obe strane dok se ne dobije zlatasto-smeđa boja, ostavite ih sa strane da se ocede od viška ulja.
Sitno isecite očišćene glavice luka. Sitno iseckajte oprane pečurke, stavite ih u veći tiganj sa malo ulja i propržite zajedno sa lukom dok ne ispari voda.
Za to vreme ogulite i isecite paradajz na kockice, dodajte ih u proprženo povrće, kuvajte dok voda iz paradajza ne ispari.
Sipajte pavlaku i dodajte listove očišćenog i opranog spanaća i polovinu izrendanog kačkavalja. Nakon što se malo zgusti i omekšaju listovi spanaća, sklonite tiganj sa ringle i sipajte smesu u tepsiju.
Poređajte pileće šnicle odozgo i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite dok meso ne bude gotovo.
Izvadite tepsiju i pospite ostalim izrendanim kačkavaljem, zapecite na još 5 minuta u rerni.
Pileće šnicle sa sosom od pavlake i kačkavaljem su veoma ukusne.