Način pripreme
Odavno sam bila pozvana na ovu rolnicu sa patlidžanom. Treba da vam kažem da je bolji od svih recepata sa patlidžanom, veoma ukusno.
Patlidžani se iseku na kriškice otprilike 1 cm širine. Posolie se i ostavljaju se na 30 minuta da puste gorki sok.
Nakon toga se posuše papirnim ubrusom.
Patlidžani se peku sa obe strane. Ovo radim u rerni.
Ređam ih na papir za pečenje i premazujem ih maslinovim uljem. U neko vreme ih okrećem. Mogu da se ispeku i na gril tiganju.
Nakon toga se patlidžani ređaju na papir za pečenje, preklapaju se.
Maže se nadevom po izboru. Ja sam pomešala majonez sa sitnim sirom i sa malo belog luka.
Uvija se ukusan slani rolat tako što se pripomaže papirom za pečenje.
Ostavite rolat sa pečenim patlidžanom u frižideru da se stegne!