Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Omiljena svinjetina Velington Gordona Remzija

Omiljena svinjetina Velington Gordona Remzija

Pavel PetkovPavel Petkov
Početnik
7212
Omiljena svinjetina Velington Gordona Remzija
Fotografije: Pavel Petkov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Šta više da kažemo od Omiljene svinjetine Velington Gordona Remzija"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg, biftek
  • lisnato testo - 1 komad
  • pečurke - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • majčina dušica
  • so
  • crni biber
  • kravlji maslac - 1/4 kesice
  • susam - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Ceo komad svinjetine se očisti od kožica i priprema se tako da bude jednak sa svih strana.

Začinjava se solju i crnim biberom. Zapečati se sa svih strana meso na jakoj temperaturi tako što se na kraju dodaje maslac u tiganj. Strukićem majčine dušice se premazuje maslac po mesu. Meso se vadi u foliju i uvija se čvrsto da pusti svoje sokove. Ostavlja se sa strane.

U istu masnoću se dodaju sitno iseckane pečurke, začinjava se solju i crnimn biberom. Kada počne da se odvaja voda, stavlja se strukić majčine dušice i vadi se. Treba dobro da se ocede pečurke, da se dovije malo krupnija smesa od paštete.

Raširi se lisnato testo (za taj cilj treba da bude poluomeknulo) i seku se ivice za dekoraciju. Krajevi se premazuju žumancem i dodaje se smesa od pečuraka.

Rasprostire se da bi se dobio ravnomeran sloj. Dodaje se meso i uvija se kao rolat Stefani.

Zapečati se sa svih krajeva, gusto se dekoriše trakicama i susamom. Premazuje se žumanceom i peče se sa ventilatorom na 30 minuta.

Po želji može da se garnira krompir pireom i glaziranim šargarepama.

Prijatno i ne zaboravite na prstohvat ljubavi.

Još danas probajte Omiljenu svinjetinu Velingtovn Gordona Remzija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: