Način pripreme
Ceo komad svinjetine se očisti od kožica i priprema se tako da bude jednak sa svih strana.
Začinjava se solju i crnim biberom. Zapečati se sa svih strana meso na jakoj temperaturi tako što se na kraju dodaje maslac u tiganj. Strukićem majčine dušice se premazuje maslac po mesu. Meso se vadi u foliju i uvija se čvrsto da pusti svoje sokove. Ostavlja se sa strane.
U istu masnoću se dodaju sitno iseckane pečurke, začinjava se solju i crnimn biberom. Kada počne da se odvaja voda, stavlja se strukić majčine dušice i vadi se. Treba dobro da se ocede pečurke, da se dovije malo krupnija smesa od paštete.
Raširi se lisnato testo (za taj cilj treba da bude poluomeknulo) i seku se ivice za dekoraciju. Krajevi se premazuju žumancem i dodaje se smesa od pečuraka.
Rasprostire se da bi se dobio ravnomeran sloj. Dodaje se meso i uvija se kao rolat Stefani.
Zapečati se sa svih krajeva, gusto se dekoriše trakicama i susamom. Premazuje se žumanceom i peče se sa ventilatorom na 30 minuta.
Po želji može da se garnira krompir pireom i glaziranim šargarepama.
Prijatno i ne zaboravite na prstohvat ljubavi.
Još danas probajte Omiljenu svinjetinu Velingtovn Gordona Remzija!