Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija od zelja sa leblebijama

Janija od zelja sa leblebijama

Janija od zelja sa leblebijama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Janija od zelja sa leblebijama - idealna za proleće"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 250 g, iz tegle
  • zelje - 2 vezice
  • maslinovo ulje - 1 poklopac
  • mladi luk - 2 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • stari luk - 1 mala glavica
  • peršun
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • voda - 800 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Dobija se veoma ukusna prolećna janija, a evo kako da je spremite.

U tiganju se zagreva maslinovo ulje zajedno sa sitno isečenim mladim i starim lukom i narendanom šargarepom.

Od žila očišćeno zelje se blanšira dok ne promeni boju i ocedi se.

Seče se na sitno i dodaje se u tiganj sa malo vode.

Meša se kratko dok povrće ne omekša.

Posipa se alevom paprikom i sipa se vruća voda.

Dodaju se i oceđene leblebije iz tegle i kuva se na umerenoj vatri oko 20 minuta dok janija sa leblebija ne bude gotova.

Začinite morskom solju i jedite za ručak.

Zasitna je i mnogo ukusna ova janija od zelja sa leblebijama!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: