Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Pohovane tikvice bez prženja sa dresingom od belog luka

Pohovane tikvice bez prženja sa dresingom od belog luka

ažurirano:
Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
494973k
Pohovane tikvice bez prženja sa dresingom od belog luka5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Neverovatne pohovane tikvice sa dresingom od belog luka."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 6 komada
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 200 g
  • dvopek - 1 pakovanje
  • so
  • Za dresing
  • beli luk - 1 vezica, mladi
  • mirođija - 1 vezica
  • ulje - 6 kašika
  • sirće - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i oljušte. Iseku sa na polovine i od svake polovine se iseče 4 štapića.

Jaja se mute u penu.

Dvopeci se samelju u blenderu.

Svaki štapić od tikvice se uvalja u brašno, posle se potapa u jaje i nakon toga se uvalja u prezle.

Poređaju se u posudu za pečenje - rešetku, ako nemate poređajte u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenj.

Pohovane tikvice sa prezlama se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni 20 minuta dok se ne zarumene.

Dresing:

Beli luk i mirođija se promešaju i tom smesom se preliva beli luk i mirođija. Promeša se veoma dobro.

Gotove pohovane tikvice se serviraju sa 3 kašičice dresinga od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: