Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Babin crveni pasulj sa kiselim kupusom

Babin crveni pasulj sa kiselim kupusom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Babin crveni pasulj sa kiselim kupusom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
25/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Vadimo sledeći ukusan babin recept - crveni pasulj sa kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • crveni pasulj - 250 g
  • kiseli kupus - 1 glavica, srednja
  • ulje - 50 ml
  • svinjska mast - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • dimljena aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite pasulj vodom i ostavite ga da odstoji nekoliko sati.

Nakon toga promenite vodu i stavite na ringlu da provri.

Ponovo promenite vodu i kuvajte pasulj dok ne bude gotov.

U drugoj posudi zagrejte ulje i svinjsku mast i zapržite kiseli kupus, prethodno isečen na sitno, nekoliko minuta.

Dodajte u kupus brašno i biber i alevu papriku, promešajte i dolijte oko litar vode.

Ostavite na ringli da se krčka 20 minuta.

Nakon toga dodajte skuvani pasulj i ako je neophodno dolijte malo vode, one u kojoj je kuvan pasulj.

Začinite janiju od pasulja solju i biberom i kuvajte još 10 minuta.

Nek vam je ukusno uz ovaj babin crveni pasulj sa kiselim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: