Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Klasični pasulj sa kiselim kupusom u rerni

Klasični pasulj sa kiselim kupusom u rerni

Klasični pasulj sa kiselim kupusom u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ako nikada niste probali pasulj sa kiselim kupusom, niste upoznali čari domaće kuhinje"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 šolja
  • kiseli kupus - 1 šolja
  • praziluk - 1 stabljika
  • so
  • biber
  • nana
  • aleva paprika - 1 kašika
  • lovorov list - 1 komad
  • bujon - 1 šolja
  • paradajz pire - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Potopote pasulj u vodu prethodne večeri. Ujutro prospite vodu, operite pasulj i ubacite ga u ekspres lonac.

Pokrijte pasulj vodom, zatvorite ekspres lonac i kuvajte ga pola sata. Izvadite pasulj, ocedite ga i ostavite po strani.

Kupus sitno naseckajte.

Ugrejte 2 kašike ulja u šerpi i na njemu upržite praziluk, naseckan na polukrugove. Dodajte alevu papriku i paradajz pire.

Sačekajte nekoliko minuta i dodajte kupus i pasulj. Dodajte bujon i začine.

Prebacite pasulj sa kiselim kupusom u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko sat vremena.

Preko tepsije možete da stavite aluminijumsku foliju, kako jelo ne bi izgorelo odozgo.

Izvadite, ohladite i poslužite klasični pasulj sa kiselim kupusom u rerni u odgovarajućim tanjirima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: