Način pripreme
Potopote pasulj u vodu prethodne večeri. Ujutro prospite vodu, operite pasulj i ubacite ga u ekspres lonac.
Pokrijte pasulj vodom, zatvorite ekspres lonac i kuvajte ga pola sata. Izvadite pasulj, ocedite ga i ostavite po strani.
Kupus sitno naseckajte.
Ugrejte 2 kašike ulja u šerpi i na njemu upržite praziluk, naseckan na polukrugove. Dodajte alevu papriku i paradajz pire.
Sačekajte nekoliko minuta i dodajte kupus i pasulj. Dodajte bujon i začine.
Prebacite pasulj sa kiselim kupusom u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko sat vremena.
Preko tepsije možete da stavite aluminijumsku foliju, kako jelo ne bi izgorelo odozgo.
Izvadite, ohladite i poslužite klasični pasulj sa kiselim kupusom u rerni u odgovarajućim tanjirima.