Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Posni pasulj sa zeljem

Posni pasulj sa zeljem

Posni pasulj sa zeljem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Posni pasulj sa zeljem, sa kojim vam želimo odličan apetit"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • zelje - 2 vezice
  • luk - 1 glavica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • divlja nana - sveža
  • brašno - 1 supena kašika, ravna, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte beli pasulj dok ne bude gotov. Zelje očistite, blanširajte da promeni svoju boju i sitno iseckajte.

Očišćen luk i beli luk takođe iseckajte.

Zagrejte ulje, dinstajte luk, beli luk i zelje.

Pospite brašnom i alevom paprikom, izmešajte i sipajte skuvani pasulj.

Ja sam brašno u posnoj čorbi od pasulja preskočila, vi odlučite da li ćete staviti. Dospite vruću vodu i začinite solju po ukusu.

Kuvajte na tihoj vatri otprilike 20-30 minuta i skinite sa rinlge supu od belog pasulja.

Servirajte sa svežom divljom nanom posni pasulj sa zeljem! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: