Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Uskršnja jaja»Dekupaž na skuvanim jajima za Uskrs

Dekupaž na skuvanim jajima za Uskrs

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Dekupaž na skuvanim jajima za Uskrs4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
"Kako se pravi dekupaž na skuvanim jajima - pobrinućemo se da imate najlešu trpezu za Uskrs"

Potrebni sastojci

  • jaja - skuvana (od kokoške i prepelice)
  • salvete - sa odgovarajućim motivima
  • belanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Tehnika dekupaž ima različite primene.

Za taj cilj najvbolje je da se radi na belim jajima.

Ukoliko pak ne uspete da nabavite takva, koristite ofarbana jaja svetlijih nijansi - žuta, oker, ili druge po izboru.

Važno je da nađemo proizvode koji su odgovarajući i ne prestavljaju opasnost prilikom konzumacije.,

Zato ćemo kao lepilokoristiti umućeno belance jajeta.

Drugi važan deo dekoracije jajeta je da izaberemo salveticu sa odgovarajućim motivima.

Oni treba da odgovaraju veličini jajeta.

Ako je pozadina jajeta žuta, onda treba da izaberemo jaje slične boje kao što je i pozadina kako bi se istakao sam motiv.

Ako salvetica ima belu osnovu, koristimo obavezno bela jaja.

Sečemo izabrane motive i odvajamo višak slojeva.

Za lepilo ćemo koristiti belance jajeta. Mutimo ga pasatorom dok njegova tekstura ne postane providna i glatka.

Ostavljamo tečnost da se izbistri i procedimo je u staklu teglicu kako bismo skinuli penu.

Fiksiramo motivu jaje i četkicom natopljenom belancem prolazimo preko sličice lepećije pažljivim pokretima.

Cilj je da se gusto prilepi i da nema vazduha. Ostavljamo jaje da se suši. Ako vam ostane deo belanceta, stavite poklopac tegle.

Stavite ga u frižider ili potražite rascvetalo prolećno cveće koje možete pošećeriti i osušiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: