Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Lažna pečena svinjetina u slanini

Lažna pečena svinjetina u slanini

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
591112715
Lažna pečena svinjetina u slanini
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
09/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Pečena svinjetina, ali ne sasvim - i opet je super ukusna"

Potrebni sastojci

  • ruzmarin - 3 struka
  • slanina - 14 kriške
  • krompir - 800 g
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • maslac - 50 g
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo krompir. Sečemo ga na 4 komada, prebacujemo ga u šerpicu i zalivamo ga hladnom vodom. Stavljamo na ringlu i uključujemo je na umereni stepen. Posolimo i kuvamo 30 minuta.

Luk veoma sitno seckama.

Pečurke takođe sečemo na veličinu sličnu luku. Isto radimo i sa belim lukom.

U tiganju zagrejemo maslac i u njemu propržimo luk, pečurke i beli luk dok se ne dobije lepa zlatna boja.

Brzo ogulimo krompir. Izgnječimo ga i u njega dodajemo proprženo povrće.

Začinimo solju i crnim biberom i ponovo izgnječimo dok se sastojci u potpunosti ne pomešaju.

Sečemo sloj streč folije. Na nju stavljamo deo smese i uvijamo kao bombonu - dosta stegnuto.

Stavljamo u frižider na 10 minuta. Ponovo sečemo sloj folije i na nju ređamo kriškice slanine jednu do druge.

Na njih u oblik krsta ređamo još 3 kriškice slanine. Razvlačimo smesu od folije i stavljamo je na slaninu. Zapečatimo njom i ponovo uvijamo folijom.

Vraćamo u frižider na novih 10 minuta. Mesarskim koncem vezujemo zapečaćenu smesu. Kada to uradimo, možete pogledati u videu gde objašnjavam detaljno korake.

Između konaca nižemo nekoliko strukova svežeg ruzmarina.

Pečemo slani rolat u prethodno zagrejanoj rerni na 205°C 25 minuta.

Neka vam je slatko sa ovim lažnim receptom za pečenu svinjetinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: