Način pripreme
Operemo krompir. Sečemo ga na 4 komada, prebacujemo ga u šerpicu i zalivamo ga hladnom vodom. Stavljamo na ringlu i uključujemo je na umereni stepen. Posolimo i kuvamo 30 minuta.
Luk veoma sitno seckama.
Pečurke takođe sečemo na veličinu sličnu luku. Isto radimo i sa belim lukom.
U tiganju zagrejemo maslac i u njemu propržimo luk, pečurke i beli luk dok se ne dobije lepa zlatna boja.
Brzo ogulimo krompir. Izgnječimo ga i u njega dodajemo proprženo povrće.
Začinimo solju i crnim biberom i ponovo izgnječimo dok se sastojci u potpunosti ne pomešaju.
Sečemo sloj streč folije. Na nju stavljamo deo smese i uvijamo kao bombonu - dosta stegnuto.
Stavljamo u frižider na 10 minuta. Ponovo sečemo sloj folije i na nju ređamo kriškice slanine jednu do druge.
Na njih u oblik krsta ređamo još 3 kriškice slanine. Razvlačimo smesu od folije i stavljamo je na slaninu. Zapečatimo njom i ponovo uvijamo folijom.
Vraćamo u frižider na novih 10 minuta. Mesarskim koncem vezujemo zapečaćenu smesu. Kada to uradimo, možete pogledati u videu gde objašnjavam detaljno korake.
Između konaca nižemo nekoliko strukova svežeg ruzmarina.
Pečemo slani rolat u prethodno zagrejanoj rerni na 205°C 25 minuta.
Neka vam je slatko sa ovim lažnim receptom za pečenu svinjetinu.