Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Neverovatan čizkejk sa slatkom od jagoda

Neverovatan čizkejk sa slatkom od jagoda

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Neverovatan čizkejk sa slatkom od jagoda2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Šta ćete reći za komad ovog čizkejka sa slatkom od jagoda"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 120 grama (istopljeni)
  • običan keks - 200 grama
  • za krem
  • bela čokolada - 100 grama
  • kisela pavlaka - 450 grama (20%)
  • krem sir - 400 grama
  • slatka pavlaka - 200 ml (tečna)
  • liker limončelo - 60 ml
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • kora limuna - od 1 limuna
  • slatko od jagoda
  • želatin - 20 grama
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks i pomešajte ih sa istopljenim maslacem. Izmešajte i prebacite u kalup sa padajućim dnom (24 cm). Dobro pritisnite keks koru i stavite u frižider.

Zalijte želatin sa 100 ml vode, ostavite ga da nabubri.

Pomešajte krem sir sa kiselom pavlakom, korom limuna i šećerom u prahu.

Istopite belu čokoladu na vodenoj pari, ohladite i stavite u krem od pavlake.

Posebno umutite tečnu pavlaku i takođe ga dodajte u krem, pažljivo mešajte špatulom.

Nabubreli želatin istopite na vodenoj pari. Pomešajte ga sa limunčelom i dodajte u krem za čizkejk.

Odvojte 1 čašu krema, sipajte u špric sa okruglim dodatkom i stavite u frižider.

Ostali krem sipajte na koru i izravnajte. Ohladite na nekoliko sati.

Izvadite stegnuti čizkejk i sklonite prsten. Poširajte odozgo ostali krem u kalup u cvet. Napunite ga slatkom od jagoda.

Neverovatan čizkejk sa slatkom od jagoda je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: