Način pripreme
Isecite file na žilijene i začinite ga navedenim sastojcima. Izmešajte i ostavite u frižideru na 30 minuta. Nakon toga zapecite sa obe strane u gril tiganju.
Ogulite i operite krompir. Isecite ga na kockice.
Zagrejte ulje u kom ćete pržiti krompir i ubacite na 1 minutu listiće žalfije, čenove belog luka (nemojte ih guliti) i kari. Dodajte krompir i ispržite. Izvadite sve i prebacite u posudu.
Dinstajte boraniju u maslacu na 4-5 minuta. Začinite solju i šarenim biberom. Nakon toga dodajte ispržen krompir, žalfiju i beli luk i iseckani mladi luk. Izmešajte i dodajte pavlaku. Ponovo mešajte i skinite sa vatre.
Poslužite pileće filete sa ukusnim garnirungom od aromatičnog prženog krompira i boranije.
Pileći fileti sa krompirom i boranijom su veoma ukusni.