Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći fileti sa krompirom i boranijom

Pileći fileti sa krompirom i boranijom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Pileći fileti sa krompirom i boranijom
Fotografije: Asya Zaevska
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ukusni pileći fileti sa krompirom - da jelo bilo drugačije, tu je i boranija"

Potrebni sastojci

  • Za filete
  • pileći file - 500 g
  • suvi đumbir - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • himalajska so
  • ulje - 2 supene kašike
  • med - 1 kašičica
  • soja sos
  • Za krompir sa boranijom
  • krompir - 500 g
  • boranija - 400 g (sterilizovana)
  • kari - 1 supena kašika
  • sveža žalfija - 5 - 6 listića
  • mladi luk - 2 struka
  • beli luk - 2 čena
  • himalajska so
  • šareni biber
  • maslac - 50 g
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite file na žilijene i začinite ga navedenim sastojcima. Izmešajte i ostavite u frižideru na 30 minuta. Nakon toga zapecite sa obe strane u gril tiganju.

Ogulite i operite krompir. Isecite ga na kockice.

Zagrejte ulje u kom ćete pržiti krompir i ubacite na 1 minutu listiće žalfije, čenove belog luka (nemojte ih guliti) i kari. Dodajte krompir i ispržite. Izvadite sve i prebacite u posudu.

Dinstajte boraniju u maslacu na 4-5 minuta. Začinite solju i šarenim biberom. Nakon toga dodajte ispržen krompir, žalfiju i beli luk i iseckani mladi luk. Izmešajte i dodajte pavlaku. Ponovo mešajte i skinite sa vatre.

Poslužite pileće filete sa ukusnim garnirungom od aromatičnog prženog krompira i boranije.

Pileći fileti sa krompirom i boranijom su veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: