Način pripreme
Šargarepe se narendaju na krupno rende. Luk se seče na sitno.
Pileći bataci se stavljaju da se skuvaju zajedno sa lukom i šargarepama. U njih se stavlja lovorov list i so.
Nakon dvadesetak minuta se dodaje sos od paradajza zajedno sa sve kašike šećera. Stavlja se i blanširana boranija.
Dodaje se nana i bosiljak i janija se kuva na tihoj vatri.
Nakon što se meso skuva, bataci se izvade u tanjir i odvoje se od kostiju.
Pileće meso iskidano vraća se nazad u janiju.
U posudu se stavljaju brašno i aleva paprika i umute se u retku kašu.
Kaša se sipa u kipuću janiju uz neprestano mešanje.
Kuva se još desetak minuta, da se skuva brašno i da ne bude sirovo.
Miorđija se seče na sitno i polovina se stavlja u janiju. Preostalom mirođijom se posipa janija nakon što se raspodeli u tanjire.
Topla janija od boranije je gotova.