Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Topla janija od boranije

Topla janija od boranije

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
1303377240
Topla janija od boranije
Fotografije: AneliaStefanova
1 / 3
18/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Sjajna đakonija je ova janija od boranije"

Potrebni sastojci

  • boranija - 400 g, blanširana
  • paradajz sos - 250 ml
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • pileći bataci - 2 komada
  • šećer - 2 kašike, ravne
  • lovorov list - 2 lista
  • nana - 1/2 kašičice, sušena
  • bosiljak - 1/2 kašičice, sušeni
  • sveža mirođija - 1/2 vezice
  • so - 1 kašika
  • brašno - 3 kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • kiselo mleko - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepe se narendaju na krupno rende. Luk se seče na sitno.

Pileći bataci se stavljaju da se skuvaju zajedno sa lukom i šargarepama. U njih se stavlja lovorov list i so.

Nakon dvadesetak minuta se dodaje sos od paradajza zajedno sa sve kašike šećera. Stavlja se i blanširana boranija.

Dodaje se nana i bosiljak i janija se kuva na tihoj vatri.

Nakon što se meso skuva, bataci se izvade u tanjir i odvoje se od kostiju.

Pileće meso iskidano vraća se nazad u janiju.

U posudu se stavljaju brašno i aleva paprika i umute se u retku kašu.

Kaša se sipa u kipuću janiju uz neprestano mešanje.

Kuva se još desetak minuta, da se skuva brašno i da ne bude sirovo.

Miorđija se seče na sitno i polovina se stavlja u janiju. Preostalom mirođijom se posipa janija nakon što se raspodeli u tanjire.

Topla janija od boranije je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: