Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak kukuruzni hleb sa kurkumom

Tanak kukuruzni hleb sa kurkumom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
259571k
Tanak kukuruzni hleb sa kurkumom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
240 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
280 min.
Porcije
15
"Uvek smo želeli da probamo hleb sa kurkumom"

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml, topla (ne vruća)
  • kvasac od slanutka - 20 g
  • kukuruzno brašno - 480 g, fino
  • himalajska so - prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • kurkuma - 1 kašičica
  • beli luk - veliki čen
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U malu odgovarajuću posudu sipajte toplu vodu (300 ml) u kojoj umutite kvasac od slanutka.

Dodajte 4-5 supenih kašika kukuruznog brašna i izmešajte kako bi se dobila konzistencija poput boze.

Uvijte krpom i ostavite na toplom na otprilike dva sata.

U veliku posudu stavite ostalo kukuruzno brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte himalajsku so, kurkumu, maslinovo ulje i presovani čen belog luka.

Možete da dodate začine koje volite. Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.

Počnite da dodajete u udubljenje nadošlu tečnu smesu. Umesite glatko testo. Ostavite na toplom da nadođe na otprilike sat vremena.

Od dobijenog testa oblikujte kukuruzni hleb ili male hlepčiće.

Stavite u tepsiju podmazanu maslinovim uljem i ostavite da ponovo nadođe.

Pecite na 190°C otprilike 40 minuta dok blago ne porumeni.

Nakon što izvadite tanki kukuruzni hleb sa kurkumom, naprskajte ga hladnom vodom i pokrijte ga krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: