Način pripreme
U posudi mutimo jaja. Zatim dodajemo jedno za drugim šećer, vruću vodu, kakao i brašno.
Sipamo smesu u tepsiju (26cm) i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 40 minuta. Proveravamo čačkalicom da li je kora za tortu gotova.
Kada se ohladi, prelivamo toplim sirupom od šećera i vode.
Za krem:
U kaserolu stavljamo kravlji maslac, šećer u prahu, kakao i žumanca. Stavljamo na ringlu i neprestano mešamo.
Kuvamo dok se ne zgusti i dok se ne dobije gladak krem. Ostavljamo da se ohladi i premazujemo prelivenu koru.
Za glazuru:
Mutimo 3 belanca sa 5 supenih kašika šećera. Smesa treba da bude dobro umućena kao za puslice.
Karamelizujemo 3 supene kašike šećera i kada počne da vri odmah je dodajemo u belanca u tankom mlazu neprestano muteći mikserom.
Glazurom premazujemo kakao tortu ne zaglađujući je, nego kašikom izvlačeći ka gore da se dobiju vrhići.
Tortu dekorišemo tvrdim bombonama, švajcarskim merengom i karamel bombonama.
Za dekoraciju:
Bombone sitno izmrvimo.
U tepsiju sa papirom za pečenje posipamo izmrvljene bombone.
Istopimo na 10 minuta u rerni.
Dok su tople i mekane, oblikujemo po želji. Vodite računa da se ne opečete. Ukrasima od bombona dekorišemo tortu odozgo i sa strane.
Torta Karamel poljubac sa bombonama - predivna za svaki praznik i poseban povod!