Način pripreme
Pirinač se opere dobro. U tiganju se zaprži sa malo ulja i dodaje se voda, da bi se skuvao. Ostavlja se blago sirov jer će se dokuvati u supi. Pirinač se priprema odvojeno, da bi ostala bistra supa.
Sklanja se skrob koji se izdvojio od pirinča. U šerpu se stavlja ulje iz tegle sa piletinom, kojim je napunjena tegla. Šargarepa se ljušti i pere. Narenda se.
Masla se zagreva. Dodaju se luk i šargarepe, da se zaprže. Kupus se seče na sitno. Dodaje se u šerpu sa malo vode, da se izdinsta. Pileće meso se odvaja od kositju i kida se na male parčiće.
U šerpu se dodaje još vode, ne preteruje se, da ne bi bila previše tečna supa od kupusa sa piletinom. Dodaje se pirinač i pileće meso.
Začinjava se solju i biberom supa od kupusa sa pirinčem. Ostavlja se da vri, da bi svi sastojci otpustili ukus. Mnogo sveža bistra supa od kupusa!