Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kaša»Prolećna kaša sa pečurkama, šargarepom i paprikama

Prolećna kaša sa pečurkama, šargarepom i paprikama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Prolećna kaša sa pečurkama, šargarepom i paprikama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Želimo vam prijatno uz ovu ukusnu prolećnu kašu"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g, sveže
  • luk - 1 glavica, star
  • paprika - 2 komada, crvena
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo luk, beli luk i papriku, nakon čega isečemo na duge lente.

Pečurke takođe očistimo i isečemo.

U posudu sipamo ulje i stavljamo maslac ostavljajući da se istopi i zagreje.

U zagrejanoj smesi ispržimo luk, beli luk, šargarepe i paprike.

Dodajemo pečurke i so po ukusu.

Sve to mešamo i sipamo malo vode.

Poklapamo posudu i ostavljamo povrće da se dinsta dok ne bude gotov.

U posudi rastvaramo brašno u malo hladne vode, nakon čega ga sipamo u šerpu sa pečurkama.

Ostavljamo prolećnu kašu da vri na tihoj vatri, dok se ne zgusne dovoljno.

Posipamo kašu od pečuraka sa peršunom isečenim na sitno pred kraj kuvanja.

Pri serviranju posipamo prolećnu kašu s pečurkama, šargarepom i paprikom biberom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: